Kedilerin Nefret Ettiği 14 Şey

Kedilerin Nefret Ettiği 14 şey

Kediler çok şahsına münhasır canlılar. Bir kediyle aynı evde yaşıyorsanız biliyorsunuzdur ki sevmediklerini hemen belli etme huyları vardır ve kimseye eyvallahları yoktur. Ama bir çok kedinin bu yazıyı okusa hemfikir olacağı şeyler var ki tırnaklanmaya bedel. Gelin bunlar neler hep birlikte öğrenelim:

Kafes

Bu herhalde her kedinin hemfikir olacağı bir madde. Gerek barınaklarda gerekse yolculuklarda kafese girdikleri anda başka bir kişiliğe bürünüyorlar. Çok özgür canlılar oldukları için bazen kendi iyilikleri için olsa da kafesleri hiç sevmiyorlar. Bu durum özellikle bir ameliyat geçiren ya da kırığı olan bir kediyi zaptetmeye geldiğinde çok can sıkıcı olabiliyor.


Kapalı kapı

Kapalı kapı dediğimiz anda miyavlama sesini duyar gibiyiz. Meraklı ve özgür kişilikleri kapalı kapılardan da onları nefret ettiriyor. Onlar içeri girmese de ille de her kapı açık olacak. İçeride tehlikeli alet varmış yokmuş umurlarında değil. Anında kapanan kapının ardından bağırmaya başlarlar. Hatta bazen sırf kapalı ev kapısından çıkmak için eve dışardan gelen kişiyi sinsice bekleyip hamlelerini yaparak kaçmaya çalışırlar. Dışarı da ne var bu kadar özel biz bilmiyoruz, ama onların bir bildiği var herhalde.

Arka patilerine dokunulması

Tırmık geliyor! Kedilerin patileri çok hassas. Patilerindeki sinirleri çok gelişmiştir ve kediler patilerinden terlerler. Özellikle arka patileri konusunda oldukça hassaslar. Bazı kediler özellikle yaşlı olanların çok umrunda olmasa da buna sinir olan kedilerin bu harekete vereceği 
cevap hiç kuşkusuz güzel bir tırmık oluyor.

Kuyruklarına dokunulması



Aynı arka patileri gibi kediler kuyruklarına dokundurmayı hiç sevmez. Bazıları sevdirirken kuyruk diplerini sevdirse de o bölgeye çok fazla odaklandığınızda bile sinirlenebilirler. Dokunuşların yanında kedileri kuyruğundan tuttuysanız vay halinize



Veteriner


Kim sever zaten iğne yemeyi değil mi? Bu konuda haklılar ama evin sessiz huzurlu kedisinin birden bire bir canavara dönüşmesine muhtemelen veterinerdeyken tanık olmuşsunuzdur. Yavruyken pek çoğu anlamadan veteriner ziyaretlerinde uysal olsa da bir süre sonra nereye gittiklerini bildikleri için veterinerlere zor anlar yaşatıyor. Evde size izin verdiği şeylere veterinerde asla izin vermeyen bir canlıya dönüşüveriyorlar.



Araba yolculuğu

Bazı kediler bu konuda özellikle çok hassas. En çok da toplu taşıma araçlarında bu hassaslıklarını belli ederek yol boyunca ağlıyorlar. Hem kafeste olmanın verdiği rahatsızlık hem de arabaların yolda giderken yarattığı titreşim ve sesler onları gerginleştiriyor ve midelerini bulandırabiliyor. Ayrıca düzenlerine çok bağlı oldukları için değişiklikleri sevmezler. Araba yolculuğundan rahatsız olmayan bir kedi dostunuz varsa çok şanslısınız.





Islanmak/Banyo yapmak


Kediler ıslanmaktan nefret ederler. Kendileri zaten çok temiz canlılar oldukları için insanlar ve diğer hayvanlar gibi yıkanmaya ihtiyaç duymazlar. Kendilerini yalayarak temizlerler. Çok fazla yıkanan bir kedi zaten kendini yalamayı bırakarak depresyona girebilir. Bazı kediler yıkanmayı sevse de çoğu evcil kedi sudan kaçmak için ellerinden geleni yapar
Dışarda yaşayan kediler için de yağmur tam bir çiledir. Normalde sokakta gördüğünüz ve sizden kaçan bir kedi yağmur esnasında ona seslendiğinizde hemen size sığınabilir mesela




Yüksek sesli ev aletleri ve yüksek sesli her şey


Evinizde süpürge ya da saç kurutma makinası çalışırken kaçan bir canlı varsa bunun adı kedidir. Yüksek sesli her şey onların keyfini kaçırır ve korkmalarına neden olur. Bunun nedeni tehlike hissetmeleri ve kendini koruma içgüdüleridir. Kendileri huzuru çok sevdikleri için yüksek sese sürekli maruz kaldıklarında depresyona dahi girebilirler




Karınlarının okşanması



Bazı kediler çok sever. Bazı kediler bazen çok sever. Bazı kediler tahammül eder. Çoğu kedi ise karınlarının okşanmasından nefret eder. Bunun nedeni ise hayati organlarının o bölgede olmasındandır. İçgüdüsel olarak korumacı davranırlar bu hassas bölge okşandığında. Bir kedi size karnını açıyorsa size güvendiği anlamına gelir. Yine de güvenini çok zorlamamak gerek.



Tırnaklarının kesilmesi


Kedilerini koruma araçları olan tırnakları kediler için çok önemlidir. Hem bu nedenle hem de patilerine dokunduğunuz için tırnaklarının kesilmesini hiç sevmezler. Bazı kediler özellikle küçüklükten beri alışmışsa buna izin verebilir. Bir başka yöntem ise oyun oynatırken tırnaklarını kesmektir.


Taze olmayan yiyecekler

Kediler ekşi, acı ve tuzlu tatları alabilirler, ama tatlı tatları alamazlar. Tat alma duyuları çok gelişmiştir. Değişik bir koku duyduklarında bunu algılamak için ağızlarını açmaları da bundandır. Buna flehmen tepkisi denir. Havayı çekerek ağzın üst kısmında bulunan sapan kemiği organına bu kokuyu göndererek kokuyu algılarlar.
Taze olmayan yiyecekler için ise çok titizdirler. Sadece sevmedikleri için değil aynı zamanda bayat yiyecekler sağlıkları açısından tehlikelidir. Sindirim sistemleri çok gelişkin olmadıkları için mideleri rahatsız olmaya müsaittir bu nedenle yemek seçer, bir süre mama kaplarında bekleyen yemeklerini tazesi konulana kadar tüketmezler. Hatta bazen kaplarında olan suyu bile tazelenmeden içmezler. Suyun oksijen değerini yitirdiğini anlayabilirler.

Pis kum kabı

Söylediğimiz gibi kendileri çok titizdir. Düşünün sifonu çekilmemiş ya da pis bir tuvaleti kullanmak ister miydiniz? Onlar için de durum böyle. Ayrıca doğada kokularını bırakmamak için tuvaletlerini yaptıkları yerden hızla kaçan kediler için sürekli bir yerde kokularının kalması da hiç hoş bir durum değildir. Siz kabını her gün düzenli olarak temizlemez, 1-2 haftada bir tüm kumu değiştirip kum kabını yıkamazsanız kediniz tuvalet ihtiyacını giderek başka yerler bulabilir. Örneğin yatağınız gibi 🙂



Sert sevilmek ve zorla sevilmek


Kediler ihtiyaçlarının farkında olan canlılardır. İstemediği bir şeyi yapmak onları strese sokar. Bu nedenle sert sevilmek ve zorla sevilmek onların kabusudur. Çocukken sürekli sizi öpmek isteyen tanıdıklarınızı düşünün, ne kadar sinir bozucuydu değil mi? Onlar için de öyle. Kediler çok fazla ilgiyi sevmezler. Onlara kendileri sevilme zamanını seçerler.



Az sevgi


Her ne kadar çok sevgiden nefret etseler de az sevgiden de o kadar nefret ederler. Onunla o istediğinde ilgilenmezseniz, oyun oynamaz ya da onunla zaman geçirmezseniz size küserler ve depresyona girerler. Örneğin evden uzun süreliğine uzaklaştığınızda döndüğünüz zaman sizi sürpriz yerlerde kaka beklemesi çok olağan bir durum.



Yorumlar